Speciale uitzending van Op1 over Beiroet om 19:00

Speciale uitzending van Op1 over Beiroet om 19:00
Dit zijn de gasten van vrijdag 14 augustus

Kijktip :

Vanavond maakt Op1 om 19:00 uur een speciale extra uitzending in het teken van de landelijke Actiedag Giro555 voor Beiroet. Vorige week dinsdag is de hoofdstad van Libanon getroffen door een zware explosie. Een explosie die aan ruim 200 mensen het leven kostte en die in een klap 300 duizend mensen dakloos maakte. Samen met Giro555 vraagt Op1 vandaag uw steun voor de hulpverlening aan de zwaar getroffen Libanese bevolking.

DE GASTEN IN Op1 - VRIJDAG 14 AUGUSTUS

  • Dat doen zij met onder andere Minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en oud inwoonster van Beiroet: Sigrid Kaag. Zij werkte als speciaal VN-gezant jarenlang in de Libanese hoofdstad.

  • Met Midden-Oostendeskundige Farah Bazzi en oud-correspondent in het Midden-Oosten Sander van Hoorn bespreken ze hoe het land er voor deze explosie aan toe was en waarom onze hulp nu zo hard nodig is.

  • Garance Reus is Actievoorzitter van Giro 555. Zij vertelt namens de samenwerkende hulporganisaties wat zij kunnen doen van het geld dat vanavond wordt ingezameld.

  • Presentator Danny Ghosen reisde speciaal voor Op1 af naar zijn geboortestad en laat ons indrukwekkende beelden zien vanuit een toegetakeld Beiroet.

  • Ook te gast zijn Rosalyn Saab en Sara Jaber. Zij zijn allebei van Libanese afkomst en hebben nog veel familie in en rond Beiroet.

Presentatie
Op1 wordt vrijdag 14 augustus gepresenteerd door Sophie Hilbrand en Charles Groenhuijsen.

Op1 is elke werkdag om 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen en de leukste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Speciale uitzending van Op1 over Beiroet om 19:00 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen