A Fish Called Wanda

A Fish Called Wanda (1988)

A New Comedy About Sex, Murder and Seafood.

[7,5 / 10]

A Fish Called Wanda (1988)

Recensies van A Fish Called Wanda

7,5 130.040 stemmen
3,4 1.391 stemmen

A Fish Called Wanda kijken

SD Kopen € 10,99
HD Kopen € 10,99
SD Huren € 2,99
HD Huren € 3,99
HD Kopen € 9,99
HD Huren € 4,29
SD Kopen € 7,99
SD Huren € 2,99
HD Huren € 3,99
Dvd -
Bluray € 29,99

A Fish Called Wanda NIEUWS

A Fish Called Wanda TRAILER

A Fish Called Wanda SYNOPSIS

De Amerikaanse diamantliefhebber Wanda en haar vriendje Otto zijn in Engeland om samen met George en Ken een diamantroof voor te bereiden. Wanda en Otto willen de buit voor zichzelf houden en informeren de politie over George. Ze weten echter niet dat hij de diamanten al op een geheime plek verborgen heeft. Wanda denkt dat de beste manier om achter de verstopplaats te komen is om aan te pappen met Georges advocaat Archie Leach.

De met een bescheiden budget gemaakte komedie A Fish Called Wanda werd een razend succes in de bioscopen. De typisch Engelse humor bleek ook in Amerika aan te slaan. Met de inbreng van 'Monty Python'-leden John Cleese en Michael Palin zit het met de hoeveelheid absurde grappen wel goed, en ook Kevin Kline laat zien over komisch talent te beschikken. Voor zijn rol van de Amerikaanse psychopaat Otto werd hij genomineerd voor een Oscar. Later zouden dezelfde acteurs ook nog het minder geslaagde Fierce Creatures maken, waarbij de perikelen in een dierentuin centraal staan.

ACTEURS IN A Fish Called Wanda

Tags: talent, politie, amerika, engeland, dierentuin, advocaat, budget, diamantroof, diamanten, python, buit, oscar, monty python, humor, monty, komedie, ken, john cleese, grappen, kevin kline, a fish called wanda, george, komisch, typisch
Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen