A.I. Artificial Intelligence

A.I. Artificial Intelligence (2001)

Journey To A World Where Robots Dream And Desire

[7.2 / 10]

A.I. Artificial Intelligence (2001)

Recensies van A.I. Artificial Intelligence

7.2 324.656 stemmen

A.I. Artificial Intelligence kijken

SD Kopen 9.99
HD Kopen 9.99
SD Huren 2.99
HD Huren 2.99
Huren -
SD Kopen 7.99
HD Kopen 7.99
SD Huren 2.99
HD Huren 2.99
HD Kopen 8.99
HD Huren 2.99
SD Kopen 7.99
HD Kopen 7.99
SD Huren 2.99
HD Huren 2.99

A.I. Artificial Intelligence TRAILER

A.I. Artificial Intelligence SYNOPSIS

Artificial Intelligence: A.I. is een Amerikaanse sciencefictionfilm uit 2001, geregisseerd door Steven Spielberg.

Het is midden 21e eeuw en de wereld ziet er een heel stuk anders uit dan de wereld die wij kennen. De mens heeft een nieuw soort computer ontworpen die op de hoogte is van zijn eigen bestaan. Deze geavanceerde computer wordt benut om de mensheid te helpen overleven in een wereld waar de ijskappen bijna allemaal gesmolten zijn en met het opbouwen van kuststeden. Deze vorm van kunstmatige intelligentie wordt voornamelijk gebruikt in robots. Eén robot in de vorm van een klein jongetje staat op het punt een emotionele reis te ondernemen om erachter te komen of hij meer kan zijn dan alleen maar een machine...

De legendarische en overleden regisseur Stanley Kubrick ('A Clockwork Orange', ' 2001: A Space Odyssey') liep al meer dan twintig jaar met het idee om 'A.I.' dat gebaseerd is op een kort verhaal te regisseren. Tijdens de voorbereidingen had Kubrick 'E.T.' regisseur Steven Spielberg al benaderd voor een eventuele samenwerking. Die wilde wel van gedachte wisselen maar had weinig zin in een regietaak. Na het overlijden van Kubrick zag Spielberg het alsnog als zijn missie om het project tot een goed einde te brengen. Nu de film af is heerst er alleen de vraag wie alle lof krijgt, Kubrick of Spielberg? Samen met de films Catch Me If You Can en Minority Report vormt deze film de "Running man-trilogie" van Spielberg. In elk van deze films is iemand op de vlucht.

Tagline: David is 11 years old. He weighs 60 pounds. He is 4 feet, 6 inches tall. He has brown hair. His love is real. But he is not.