Behind enemy lines

Behind enemy lines (2001)

Prepare to cross the line.

[6,4 / 10]

Behind enemy lines (2001)

6,4 (93475 stemmen) 37% (130 stemmen) 3,08 (1559 stemmen)

Behind Enemy Lines is een Amerikaanse oorlogsfilm uit 2001 onder regie van John Moore. Het basisgegeven van het verhaal is losjes gebaseerd op ware gebeurtenissen, maar de plot is fictief. De film won een Taurus World Stunt Awards voor beste luchtstunts en werd genomineerd voor een Political Film Society Award.

De oorlog in Bosnië-Herzegovina is bijna voorbij, maar het Amerikaanse leger blijft aanwezig in de regio met een vliegdekschip. De missies van de piloten beperken zich echter tot eentonige verkenningsvluchten.

Gevechtspiloot Chris Burnett krijgt met zijn co-piloot Stackhouse de opdracht om te patrouilleren boven de veilige zone van het oorlogsgebied. Burnett kan zijn collega echter ompraten om af te wijken van hun koers en beelden te maken van vreemde troepenbewegingen op de grond.

De twee piloten worden er met afweergeschut onthaald en hun vliegtuig wordt geraakt. Ze slagen erin gebruik te maken van hun schietstoel, maar al snel staat Burnett er alleen voor want Stackhouse valt in handen van de vijandelijke troepen en hij wordt meteen geëxecuteerd.

Televisie Veronica Zondag 16 december 22:50 uur -
Apple iTunes On demand SD Kopen €9,99 Bekijk
Apple iTunes On demand HD Kopen €9,99 Bekijk
Apple iTunes On demand SD Huren €3,99 Bekijk
Apple iTunes On demand HD Huren €3,99 Bekijk
Pathé On demand SD Kopen €11,99 Bekijk
Pathé On demand SD Huren €2,99 Bekijk
Google Play On demand SD Kopen €14,99 Bekijk
Google Play On demand HD Kopen €16,99 Bekijk
Google Play On demand HD Huren €3,99 Bekijk
Bol Dvd - €8,99 Bekijk
Bol Bluray - €11,99 Bekijk
Tags: LEGER, OORLOG, VLIEGTUIG, ZOEKTOCHT, DOCUMENTAIRE, PILOOT, PILOTEN, RELIGIE, BOSNIË, VLIEGDEKSCHIP, BOSNIE HERZEGOVINA, TROEPENBEWEGINGEN, AMERIKAANSE LEGER, ONTHAALD, VERKENNINGSVLUCHTEN, TROEPEN, MISSIES, COLLEGA, KOERS, OPDRACHT, COPILOOT, CO-PILOOT, VREEMDE, REGIO, BEELDEN, TWEE