Central Do Brasil

Central Do Brasil (1998)

She was looking for a second chance

[8 / 10]

Central Do Brasil (1998)

Recensies van Central Do Brasil

8 33.647 stemmen
3,7 549 stemmen

Central Do Brasil kijken

Dvd € 7,99

Central Do Brasil TRAILER

Central Do Brasil SYNOPSIS

Central Do Brasil (Alternatieve titel: Central Station) is een Braziliaanse en Franse drama- en roadmovie uit het jaar 1998. Met Fernanda Montenegro, Marília Pêra en Vinícius de Oliveira in de hoofdrol. Deze productie won in het jaar 1998 de Gouden en de Zilveren Beer voor respectievelijk beste regisseur en actrice op het Internationaal filmfestival van Berlijn. Het jaar daarop werd de film bekroond met de BAFTA-Award voor beste Beste niet-Engelstalige film.

In de buurt van het centraal station van Rio de Janeiro, verdient Dora, een voormalige lerares van bijna zestig, haar boterham met het schrijven van brieven voor analfabete migranten. Tot haar arme klanten behoren Ana en haar jonge zoon. De jongen heeft zijn vader nooit gezien en hoopt hem dankzij de geschreven brieven op het spoor te komen. Enkele dagen later komen Ana en Josué bij Dora terug voor een andere brief omdat zij geen antwoord gekregen hebben op de eerste. Maar als Ana plotseling betrokken raakt bij een tragisch ongeluk lijkt alles te veranderen in het leven.

ACTEURS IN Central Do Brasil

Tags: ongeluk, centraal station, productie, film, rio de janeiro, regisseur, filmfestival, berlijn, truck, station, klanten, montenegro, actrice, brieven, migranten, boterham, ondernemen, bafta, lerares, bus, brief, rio, spoor, beer, vader, verwarring, central do brasil, award, internationaal, reis, drama, zoon, roadmovie, dora

Central Do Brasil NIEUWS