Cinderella Man

Cinderella Man (2005)

One man's extraordinary fight to save the family he loved

[8 / 10]

Cinderella Man (2005)

Recensies van Cinderella Man

8 166.098 stemmen
3,8 1.845 stemmen

Cinderella Man TRAILER

Cinderella Man SYNOPSIS

Cinderella Man is een Amerikaanse biografische sportfilm uit het jaar 2005. Deze productie is geregisseerd door Ron Howard. De hoofdrollen worden vertolkt door Russell Crowe, Renée Zellweger en Paul Giamatti. Waargebeurd boksdrama van Ron Howard met Russell Crowe als James Braddock, die in de jaren dertig een Amerikaanse volksheld in de boksring werd.

De jaren 30, de grote depressie heeft Amerika in zijn macht. De arme beroepsbokser James J. Braddock (Russell Crowe) lijkt, net als de rest van Amerika, zijn dieptepunt bereikt te hebben. Hij pakt alles aan om geld te verdienen voor zijn vrouw (Renée Zellweger) en kinderen. Zijn carrière als bokser lijkt voorbij, maar hij droomt nog altijd van een comeback. Die droom wordt waarheid wanneer hij tegen alle verwachtingen in een wedstrijd tegen een zwaargewicht weet te winnen. Braddock raakt in vorm en ondanks zijn verwondingen wint hij het ene gevecht na het andere. Onder de bijnaam 'Cinderella Man' wordt hij een ware volksheld. Maar is hij ook opgewassen tegen kampioen Max Baer, die erom bekend dat hij twee mannen gedood heeft in de ring?

Regisseur Ron Howard, producent Brian Grazer en acteur Russell Crowe werkten al eerder samen aan 'A Beautiful Mind', die vier Oscars opleverde. Voor het boksdrama 'Cinderella Man' wordt het trio opnieuw aangevuld door scenarioschrijver Akiva Goldsman, die samen met Cliff Hollingsworth het waargebeurde verhaal van James J. Braddock tot een filmscript bewerkte. Bokser James 'Cinderella Man' Braddock (1905-1974) won na zijn comeback 51 van de 58 gevechten en diende als voorbeeld voor het Amerikaanse volk. Russell Crowe heeft ervaring met vechtscènes opgedaan in 'Gladiator', maar liep tijdens de bokstraining toch een blessure op. Hij ontwrichte zijn arm, waardoor de opnames twee maanden uitliepen.

ACTEURS IN Cinderella Man

Russell Crowe
Als: Jim Braddock
Paul Giamatti
Als: Joe Gould
Paddy Considine
Als: Mike Wilson
Rosemarie Dewitt
Als: Sara
Connor Price
Als: Jay Braddock
Craig Bierko
Als: Max Baer
Bruce McGill
Als: Jimmy Johnston
David Huband
Als: Ford Bond
Ariel Waller
Als: Rosemarie Braddock
Patrick Louis
Als: Howard Braddock
Linda Kash
Als: Lucille Gould
Nicholas Campbell
Als: Sporty Lewis
Gene Pyrz
Als: Jake
Chuck Shamata
Als: Father Rorick
Ron Canada
Als: Joe Jeanette
Alicia Johnston
Als: Alice
Troy Amos-Ross
Als: John Henry Lewis
Mark Simmons
Als: Art Lasky
Art Binkowski
Als: Corn Griffin
Tags: wedstrijd, amerika, dieptepunt, kampioen, vrouw, blessure, regisseur, volk, ring, acteur, oscars, carriere, depressie, cliff, voorbeeld, comeback, droom, opnames, bokser, geld, kinderen, gevechten, renee zellweger, ron howard, russell crowe, gevecht, mannen, gladiator, a beautiful mind, cinderella, cinderella man, trio, waargebeurd, waarheid, arm

MEER Cinderella Man