Das Leben der Anderen

Das Leben der Anderen (2006)

Where power is absolute, nothing is private.

[8,4 / 10]

Das Leben der Anderen (2006)

Recensies van Das Leben der Anderen

8,4 363.032 stemmen

Das Leben der Anderen kijken

SD Kopen € 5,99
HD Kopen € 5,99
SD Huren € 2,99
HD Huren € 3,99
Streamen € 9,99 per maand
Streamen € 9,99 per maand
SD Kopen € 3,99
HD Kopen € 3,99
SD Huren € 2,99
HD Huren € 2,99
SD Kopen € 4,99
HD Kopen € 4,99
SD Huren € 2,99
HD Huren € 3,99
Dvd -
Bluray -

Das Leben der Anderen NIEUWS

Das Leben der Anderen TRAILER

Das Leben der Anderen SYNOPSIS

Duits drama: De succesvolle toneelschrijver Georg Dreyman (Sebastian Koch) en zijn geliefde, de actrice Christa-Maria Sieland (Martina Gedeck), zijn populaire intellectuele sterren in het Oost-Berlijn van 1984. Maar hun acties en vooral gedachten zijn niet altijd in lijn met de ideologie van de socialistische heilstaat. De minister van Cultuur is érg geinteresseerd in Christa-Maria en geeft Stasi-agent Wiesler (Ulrich Mühe) opdracht de twee af te luisteren. Zoals gewoonlijk begint de bureaucratische Wiesler plichtsgetrouw aan deze taak. Boven hun appartement, op zolder, luistert hij dag en nacht hun leven af. Maar hoe meer hij in hun leven wordt gezogen, des te meer moeite heeft hij zijn loyaliteit naar de staat te behouden.

Het Duitse drama Das Leben der Anderen is het regiedebuut van Florian Henckel von Donnersmarck, die zelf het script schreef. De film kreeg maar liefst drie European Film Awards en werd ook winnaar van de Oscar voor Beste Buitenlandse Film. Het verhaal speelt zich af in Oost-Berlijn, een paar jaar voor de val van de muur, een tijd waarin het Ministerium für Staatssicherheit (Stasi), de Oost-Duitse geheime politie, het volk onder de duim houdt. Sebastian Koch kennen we uit Paul Verhoevens Zwartboek en tegenspeelster Martina Gedeck speelde in 2001 de hoofdrol in de arthouse-hit Bella Martha, die een Amerikaanse remake kreeg getiteld No Reservations. Ulrich Mühe, die in Das Leben der Anderen te zien is als agent Wiesler, was vooral bekend uit de films van Michael Haneke (Benny's Video, Funny Games) en overleed op 22 juli 2007 aan de gevolgen van kanker.

ACTEURS IN Das Leben der Anderen

Tags: politie, minister, games, agent, film, berlijn, kanker, appartement, volk, cultuur, winnaar, actrice, zolder, oscar, awards, sterren, stasi, val van de muur, opdracht, remake, video, 2007, michael haneke, sebastian koch, duits, das leben der anderen, zwartboek, bella, drama, nacht, val, de staat, script
De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier