Deux jours, une nuit

Deux jours, une nuit (2014)

[7,3 / 10]

Deux jours, une nuit (2014)

Recensies van Deux jours, une nuit

7,3 41.202 stemmen
3,4 472 stemmen

Deux jours, une nuit kijken

SD Kopen € 4,99
HD Kopen € 4,99
SD Huren € 2,99
HD Huren € 2,99
SD Kopen € 5,99
HD Kopen € 5,99
SD Huren € 2,99
HD Huren € 3,99
SD Kopen € 4,99
HD Kopen € 5,99
SD Huren € 2,99
HD Huren € 3,99

Deux jours, une nuit TRAILER

Deux jours, une nuit SYNOPSIS

Deux Jours, Une Nuit (Alternatieve titel: Two Days, One Night) is een Frans, Belgische en Italiaanse dramafilm uit het jaar 2014. Deze film is geregisseerd door Jean-Pierre Dardenne en Luc Dardenne. Met in de hoofdrol onder andere Marion Cotillard, Fabrizio Rongione en Olivier Gourmet.

Sandra is herstellende van een depressie en wil graag weer aan het werk, maar haar baan staat op de tocht. De enige manier waarop ze deze kan houden is wanneer ze haar collega's ervan weet te overtuigen hun bonus af te staan. Ze heeft een weekend de tijd om dit voor elkaar te krijgen.

Hoofdrolspeelster Marion Cotillard won met haar vertolking van Sandra verscheidene prijzen, waaronder een European Film Award. Tevens werd ze genomineerd voor een Oscar, wat opmerkelijk is voor een Franstalige rol. Dit lukte Cotillard zeven jaar eerder al voor haar vertolking van Edith Piaf in La vie en rose, waarvoor ze destijds tot Beste Actrice werd bekroond.

ACTEURS IN Deux jours, une nuit

Marion Cotillard
Als: Sandra
Fabrizio Rongione
Als: Manu
Catherine Salée
Als: Juliette
Batiste Sornin
Als: M. Dumont
Pili Groyne
Als: Estelle
Tags: opmerkelijk, film, actrice, bonus, oscar, sociaal, depressie, collega, edith, collega's, weekend, marion cotillard, prijzen, european film award, olivier gourmet, edith piaf, la vie en rose, deux jours une nuit, werk, award, baan, drama, fabrizio