Foeksia de miniheks

Foeksia de miniheks (2010)

[5,5 / 10]

Foeksia de miniheks (2010)

Recensies van Foeksia de miniheks

5,5 263 stemmen
3,1 89 stemmen

Foeksia de miniheks kijken

Dvd € 19,99
Bluray -

Foeksia de miniheks TRAILER

Foeksia de miniheks SYNOPSIS

Een groot avontuur begint soms met een klein eitje, dat ontdekt tovenaar Kwark als hij in het Heksenbos een ei vindt waar geen vogel uitkomt maar een klein meisje. Een bijzonder meisje. Een miniheksje, dat hij Foeksia noemt. Foeksia wil dolgraag net zo goed leren toveren als haar vader en is dan ook dolblij als ze naar de Heksenschool mag. Deze school wordt geleid door Juf Minuul, een Moerasheks die al meer dan vijftig jaar een oogje op Kwark heeft en die haar gevoelens dan ook niet onder stoelen of banken steekt. Op de Miniheksenschool leert Foeksia wind maken en tovert ze met wolken.

Maar doordat ze soms wat overmoedig is, gaan haar toverkunsten regelmatig ook goed fout. Vliegend op haar handvegertje maakt Foeksia het Heksenbos onveilig en bezorgt haar nieuwbakken vader Kwark zo nu en dan een hoop kopzorgen. Foeksia is namelijk heel nieuwsgierig naar de mensenwereld. Een wereld waar Kwark niets van moet hebben want: mensen zijn gevaarlijk! Maar als Foeksia in het bos het mensenjongetje Tommie ziet, wint haar nieuwsgierigheid het van Kwarks goedbedoelde waarschuwingen en zoekt ze Tommie later op in de mensenstad. Als Foeksia er dan ook nog achterkomt dat Tommies oom Rogier het Heksenbos wil platgooien om er een snelweg aan te leggen, zit er nog maar één ding op. Foeksia zal samen met Tommie het Heksenbos moeten redden.

ACTEURS IN Foeksia de miniheks

Tags: school, wind, vogel, snelweg, toveren, onveilig, redden, waarschuwingen, wolken, avontuur, dolblij, banken, gevaarlijk, fout, vader, meisje, juf, tovenaar