Free Solo

Free Solo (2018)

Live Beyond Fear

[8,2 / 10]

Free Solo (2018)

Recensies van Free Solo

8,2 28.840 stemmen
3,8 245 stemmen

Free Solo kijken

National Geographic
maandag 3 juni 19:00 uur

Free Solo TRAILER

Bekijk hier de trailer van Free Solo

Free Solo SYNOPSIS

Deze documentaire Free Solo werd geregisseerd door Jimmy Chin en Elizabeth Chai Vasarhelyi, in samenwerking met National Geographic. Deze productie won in 2019 een Oscar in de categorie Beste Documentaire. Deze belangrijke filmprijs was de eerste Oscar voor National Geographic.

Hij had een levenslange droom. Het ongelofelijke en letterlijk zenuwslopende verhaal van een man met een missie. Op 30-jarige leeftijd stond Alex Honnold bekend als een van de meest talentvolle bergbeklimmers van zijn generatie. Zo was hij te zien in avonturenmagazines en schreef de memoires 'Alone on the Wall'. Maar hij blijft geobsedeerd door een uitdaging die nog nooit door een klimmer is bereikt: het beklimmen van de klif van El Capitan in het Californische Yosemite National Park, zonder veiligheidskabels in een levensgevaarlijke klim naar de top.

ACTEURS IN Free Solo

Tommy Caldwell
Als: Himself
Jimmy Chin
Als: Himself
Alex Honnold
Als: Himself
Sanni McCandless
Als: Herself
Tags: documentaire, productie, beklimmen, national geographic, bergbeklimmers, samenwerking, yosemite, yosemite national park, oscar, filmprijs, klif, droom, missie, leeftijd, el capitan, the wall, Alex Honnold, free solo

MEER Free Solo