Hector

Hector (1987)

Urbanus is Hector, hij is toch niet zot zeker?

[6,9 / 10]

Hector (1987)

Recensies van Hector

6,9 1.896 stemmen

Hector kijken

SD Kopen € 5,99
HD Kopen € 5,99
SD Huren € 2,99
HD Huren € 3,99
Streamen € 9,99 per maand
Dvd -

Hector TRAILER

Bekijk hier de trailer van Hector

Hector SYNOPSIS

Het verhaal gaat over Achiel Mattheusen. Hij is de eigenaar van de plaatselijke bakkerij, is zeker niet gelukkig. Zijn zoon faalt elke keer bij het wielrennen en zijn vrouw Ella doet haar uiterste best om het dorp zo snel mogelijk te kunnen ontvluchten. Achiel roept uit pure wanhoop de hulp in van Hector om zijn zoon Jos te helpen bij de trainingen voor de grote wielerronde van Zwalmzele. Intussen is zijn vrouw begonnen aan een carrière als actrice en speelt samen met Achiels meest grote aartsrivaal de ene liefdesscène na de andere.

Hector is een Belgische komediefilm uit het jaar 1987. Deze productie is geregisseerd door Stijn Coninx ('Koko Flanel'). Met Urbanus en Sylvia Millecam in de hoofdrol.

Deze Belgische komedie was in het jaar 1987 tot 1990 één van de meest populaire Vlaamse film ooit met 933.000 bezoekers in de bioscoopzalen. In 1990 na de lancering van andere Urbanus-film 'Koko Flanel' zakte 'Hector' in deze rangschikking naar de tweede plaats.

ACTEURS IN Hector

Tags: wielrennen, dorp, vrouw, productie, film, actrice, bakkerij, komedie, sylvia, sylvia millecam, hulp, zoon, gelukkig, Urbanus, het dorp