How the west was won

How the west was won (1962)

A FABULOUS ROMANTIC ADVENTURE

[7,1 / 10]

How the west was won (1962)

Recensies van How the west was won

7,1 19.309 stemmen

How the west was won kijken

HD Kopen € 8,99
HD Huren € 2,99
Dvd -
Bluray € 16,99

How the west was won TRAILER

How the west was won SYNOPSIS

De film vertelt de geschiedenis van de uitbreiding van de Verenigde Staten richting het westen, verteld vanuit het perspectief van één van de pioniersfamilies. Zebulon Prescott neemt in het begin van de 19e eeuw zijn familie mee uit New York. Zijn kinderen en kleinkinderen bereiken uiteindelijk na jaren van oorlog en andere ellende de Westkust.

How the West Was Won is een epische western, oorlog- en dramafilm uit het jaar 1962. Deze productie is geregisseerd door John Ford, Henry Hathaway en George Marshall. De hoofdrollen worden onder andere vertolkt door Carroll Baker, Lee J. Cobb, Henry Fonda en James Stewart.

Deze beroemde film wordt verteld uit vijf min of meer opzichzelfstaande delen: 'The Rivers', 'The Plains', 'The Civil War', 'The Railroad', en als laatste 'The Outlaws'. Het verhaal is een episch drama waarbij vier generaties van een familie worden gevolgd als die westwaarts trekken van New York naar het westen van de Verenigde Staten tussen 1839 en 1889. 'How the west was won' haalde drie Oscars op, voor Beste Montage, Beste geluid en Beste scenario.

In het jaar 1979 maakte ABC Television een televisieserie onder dezelfde naam als de film. In totaal werden 11 afleveringen gemaakt en uitgezonden.

ACTEURS IN How the west was won

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier