Ivanhoe (1952)

The legend and loves of the greatest knight of all!

[6.8 / 10]

Ivanhoe (1952)

Recensies van Ivanhoe

6.8 9.240 stemmen

Ivanhoe TRAILER

Bekijk hier de trailer van Ivanhoe

Ivanhoe SYNOPSIS

Engeland, de 12de eeuw. De Saksen en Normandiërs vechten een bloedige oorlog om de heerschappij uit. In deze onrustige tijd gaat ridder Ivanhoe op zoek naar de Engelse koning Richard, die verdwenen is. Na een jarenlange tocht vindt de ridder zijn koning in de kerkers van een Oostenrijks kasteel. Richard wordt er vastgehouden met medeweten van zijn wrede broer John, die aast op de troon en bijgevolg weigert om het gevraagde losgeld te betalen. Vastbesloten de som te verzamelen, trekt Ivanhoe naar de burcht van zijn vader Cedric waar hij de jood Isaac en diens beeldschone dochter Rebecca ontmoet. De jong vrouw wordt meteen smoorverliefd op de dappere ridder en wil hem maar al te graag helpen om zijn doel te bereiken.

Ivanhoe is een Amerikaanse en Britse avonturen- en dramafilm uit het jaar 1952. De hoofdrollen worden vertolkt door Robert Taylor, Elizabeth Taylor en Joan Fontaine.

ACTEURS IN Ivanhoe

Tags: oorlog, engeland, koning, troon, vrouw, losgeld, kasteel, dochter, joan fontaine, jood, cedric, eeuw, ridder, som, elizabeth taylor, robert taylor, vader, vechten, meisje, doel