Jongens

Jongens (2014)

First love, a beautiful thing.

[7,4 / 10]

Jongens (2014)

Recensies van Jongens

7,4 12.179 stemmen
3,4 242 stemmen

Jongens TRAILER

Bekijk hier de trailer van Jongens

Jongens SYNOPSIS

Na de dood van hun moeder wonen Sieger en zijn oudere broer Eddy samen met hun vader Theo. Eddy wil graag motorcrossen, maar dat mag niet van zijn bezorgde vader. Sieger doet fanatiek aan atletiek. Bij de trainingen ontmoet hij hoogspringer Marc. Terwijl om hem heen nieuwe liefdes openbloeien, ontdekt ook Sieger de liefde.

Wat is verliefdheid toch mooi en hemels. Maar ook beangstigend, verwarrend. Als je dan ook nog verliefd wordt op iemand van hetzelfde geslacht, zijn die negatieve bijwerkingen meestal nog sterker. Alle aspecten van deze emotionele achtbaan komen aan bod in Telefilm ‘Jongens’ van Mischa Kamp ('Kapsalon Romy'), waarin de puberliefde van twee jongens centraal staat. Tijdens het Cinekid filmfestival in oktober 2014 werd de film uitgeroepen tot beste Nederlandse familiefilm. Bij het Nederlands Film Festival kreeg de film in hetzelfde jaar de Prijs van de Nederlandse filmkritiek.

Jongens is een Nederlandse romantische dramafilm uit het jaar 2014. De hoofdrollen worden vertolkt door Gijs Blom, Ko Zandvliet en Jonas Smulders.

ACTEURS IN Jongens

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen