Joy

Joy (2010)

Een film van Mijke de Jong

[6 / 10]

Joy (2010)

Recensies van Joy

6 245 stemmen
2,6 179 stemmen

Joy kijken

Streamen € 9,99 per maand
SD Kopen € 5,99
HD Kopen € 5,99
SD Huren € 2,99
HD Huren € 3,99
Dvd -

Joy TRAILER

Bekijk hier de trailer van Joy

Joy SYNOPSIS

Joy is een Nederlandse dramafilm uit het jaar 2010. Deze productie is geregisseerd door Mijke de Jong (bekend van de films 'Layla M.' en 'God Only Knows'). De hoofdrollen worden vertolkt door Samira Maas en Coosje Smid.

De achttienjarige Joy werd als baby te vondeling gelegd. Ze weet niets van haar afkomst en groeit op in tehuizen met het onwrikbare geloof dat er ooit een glorieuze hereniging met haar moeder zal plaatsvinden. In de hoop op houvast en geluk gaat ze vastberaden op zoek naar haar biologische moeder. Wanneer haar beste vriendin Denise hoogzwanger is van haar eerste kind, wordt deze zoektocht een obsessie.

Joy werd genomineerd voor zeven Gouden Kalveren. Uiteindelijk won deze film er drie. In de categorie beste speelfilm, beste scenario (Helena van der Meulen) en beste bijrolspeelster (Coosje Smid) waren zij de grote winnaars.

ACTEURS IN Joy

Tags: zoektocht, productie, film, maas, vondeling, god, winnaars, hereniging, gouden kalveren, kalveren, speelfilm, baby, helena van der meulen, mijke de jong, samira maas, scenario, moeder, geluk, layla m, drama, denise