Memoirs of a Geisha (2005)

From Rob Marshall, Director of 'Chicago'

[7.3 / 10]

Memoirs of a Geisha (2005)

Recensies van Memoirs of a Geisha

7.3 147.699 stemmen

Memoirs of a Geisha kijken

SD Kopen € 7.99
HD Kopen € 7.99
SD Huren € 2.99
HD Huren € 3.99
Huren -
SD Kopen € 7.99
HD Kopen € 7.99
SD Huren € 3.99
HD Huren € 3.99
SD Kopen € 5.99
HD Kopen € 5.99

Memoirs of a Geisha NIEUWS

Memoirs of a Geisha TRAILER

Memoirs of a Geisha SYNOPSIS

Memoirs of a geisha is een romantisch dramafilm uit het jaar 2005. Deze productie is geregisseerd door Rob Marshall ('Mary Poppins Returns'). Hoofdrollen zijn voor Ziyi Zhang ('Hero), Ken Watanabe ('The Last Samurai'), Michelle Yeoh ('Crouching Tiger, Hidden Dragon) en Gong Li ('Farewell My Concubine'). Deze film won in 2006 een Golden Globe voor Beste Originele Filmmuziek.

Chiyo, een negenjarig meisje uit een arm vissersdorp wordt weggehaald bij haar familie om verkocht te worden als werkster aan een geishahuis in Kyoto. Haar schoonheid maakt Hatsumomo, een van de populaire geisha’s, erg jaloers. Hatsumomo’s rivaal, Mameha, neemt het op zich om Chiyo te maken tot de legendarische geisha Sayuri. De beeldschone Sayuri boeit alle machtige mannen, maar wordt achtervolgd door haar geheime liefde voor die ene man die buiten haar bereik ligt.

’Memoirs of a Geisha’ is gebaseerd op de internationale bestseller van Arthur Golden uit 1997. Het is de tweede speelfilm van regisseur Rob Marshall die met de musical ’Chicago’ uit 2002 maar liefst zes Oscars in de wacht sleepte, waaronder die van Beste Film. Steven Spielberg had interesse om de film te regisseren, maar werd uiteindelijk een van de producenten.

ACTEURS IN Memoirs of a Geisha