Nightcrawler

Nightcrawler (2014)

The city shines brightest at night

[7,9 / 10]

Nightcrawler (2014)

Recensies van Nightcrawler

7,9 399.310 stemmen
3,7 2.151 stemmen

Nightcrawler kijken

SD Kopen € 9,99
HD Kopen € 11,99
SD Huren € 2,99
HD Huren € 3,99

Nightcrawler TRAILER

Bekijk hier de trailer van Nightcrawler

Nightcrawler SYNOPSIS

Nightcrawler is een Amerikaanse misdaadthriller uit het jaar 2014. De film werd geregisseerd door Dan Gilroy. De hoofdrollen worden vertolkt door Jake Gyllenhaal, Riz Ahmed en Rene Russo.

De ambitieuze Lou Bloom kan door de economische crisis moeilijk aan nieuwe werk komen. Tijdens zijn zoektocht ontdekt hij de onderwereld van de misdaadverslaggeving in Los Angeles. Wanneer hij 's nachts verloren door de stad loopt, stuit hij bij toeval op een paar diehard freelancejournalisten in actie. In de hoop om snel geld te verdienen, schaft Lou ook een goedkope videocamera en een politieradioscanner aan om verkeersongevallen, slachtoffers van overvallen en huisinbraken op beeld vast te leggen. De televisieproducente Nina is onder de indruk van zijn opnames en geeft Lou de kans om een echte misdaadjournalist te worden. Hij heeft alleen geduchte concurrentie: Joe Loder is een doorgewinterde professional die contacten bij de politie heeft. Lou zoekt de grenzen van zijn werk op en gaat daar al snel overheen.

In de film vertolkt acteur Jake Gyllenhaal de gelijknamige hoofdrol. De naam Nightcrawler staat voor een persoon die continu politieauto's in de gaten houdt voor nieuws. Dan Gilroy maakte met deze film zijn regiedebuut.

ACTEURS IN Nightcrawler

Jake Gyllenhaal
Als: Louis Bloom
Rene Russo
Bill Paxton
Als: Joe Loder
Kent Shocknek
Als: Kent Shocknek
Rick Chambers
Als: KWLA Anchor Ben Waterman
Eric Lange
Als: Ace Video Cameraman
Michael Papajohn
Als: Security Guard
Marco Rodríguez
Als: Scrapyard Owner
James Huang
Als: Marcus Mayhem Video
Pat Harvey
Als: Pat Harvey
Sharon Tay
Als: Sharon Tay
Rick Garcia
Als: Rick Garcia
Leah Fredkin
Als: Female Anchor
Bill Seward
Als: Bill Seward
Holly Hannula
Als: KWLA Anchor Lisa Mays
Jonny Coyne
Als: Pawn Shop Owner
Nick Chacon
Als: Cop #1
Kevin Dunigan
Als: Cop #2
Alex Ortiz Jr.
Als: Cop #3
Carolyn Gilroy
Als: Jenny
Kevin Rahm
Als: Frank Kruse
Tags: politie, actie, economische crisis, crisis, zoektocht, film, los angeles, acteur, verkeersongevallen, concurrentie, politieauto, onderwereld, toeval, opnames, professional, misdaadjournalist, geld, nieuws, jake gyllenhaal, overvallen, riz ahmed en rene russo, riz ahmed, nightcrawler, werk, stad, naam