On the Town

On the Town (1949)

They Paint The Town With Joy!

[7,3 / 10]

On the Town (1949)

Recensies van On the Town

7,3 17.386 stemmen

On the Town kijken

SD Kopen € 7,99
SD Huren € 2,99
HD Kopen € 8,99
HD Huren € 2,99

On the Town TRAILER

Bekijk hier de trailer van On the Town

On the Town SYNOPSIS

Het verhaal gaat over de drie Matrozen Gabey, Chip en Ozzie. Zij hebben vierentwintig uur verlof in New York. Chip wil er een cultureel bezoek van maken, maar zijn vrienden hebben geen interesse in de bezienswaardigheden en de toeristische trekpleisters: zij willen een vrouw versieren! Gabey zet zijn zinnen op Ivy Smith, de knappe jongedame die verkozen is tot "Metromeisje van de Maand". Hij is vastbesloten Ivy op te sporen en begint samen met zijn vrienden een wilde en avontuurlijke zoektocht door de stad. Onderweg valt Ozzie voor de charmes van antropologe Claire en kan Chip niet weerstaan aan de sexy taxichauffeur Brunhilde. Zal liefde zegenvieren?

Deze film is gebaseerd op de gelijknamige musicalproductie die in het jaar 1944 op Broadway werd opgevoerd. Deze productie gebruikt echter maar vier nummers uit deze musical en ook het verhaal is aangepast. Het was de eerste keer dat een musicalfilm op locatie (New York) werd opgenomen. De film was een grote hit sensatie in de bioscopen en won een Oscar voor Beste muziek. Ook won 'On The Town' nominaties in de categorie Beste film bij de BAFTA's en Beste camerawerk bij de Golden Globes.

On the Town is een Amerikaanse muziek- en komediefilm uit het jaar 1949. De hoofdrollen worden vertolkt door Gene Kelly, Vera-Ellen en Frank Sinatra.

ACTEURS IN On the Town