Operation Crossbow

Operation Crossbow (1965)

A new high in high adventure!

Operation Crossbow (1965)

Operation Crossbow TRAILER

Operation Crossbow SYNOPSIS

1943, de Tweede Wereldoorlog is in volle gang. Een groep Britse commando's slaagt erin te infiltreren in een Duits centrum waar de nazi's een raketwapen ontwikkelen.

Operation Crossbow is een Britse oorlogsfilm uit het jaar 1965. Deze productie is geregisseerd door Michael Anderson (bekend van de films 'Orca' en 'The Sea Wolf'). Met George Peppard, Sophia Loren, Trevor Howard, Tom Courtenay en John Mills in de hoofdrol.

In deze spannende WO II-spionagefilm spreken de Duitsers hun moerstaal, en dat mag in Engelstalige films uit de jaren '60 zeer uitzonderlijk worden genoemd. Jammer dat die subtiliteit door de nasynchronisatie niet opvalt. De sfeer, decors en attributen zijn tot in de puntjes verzorgd, al moet gezegd dat de flakkerende vlammetjes onder de V2-raketten niet echt overtuigen. Het lijkt wel alsof er een vetkaars wordt afgevuurd. De acteerprestaties zijn over de hele linie erg goed. Actrice Sophia Loren speelt een kort tragisch rolletje, maar was destijds zo populair dat ze op de titelrol als eerste wordt genoemd.