Patatje Oorlog

Patatje Oorlog (2011)

[6,1 / 10]

Patatje Oorlog (2011)

Recensies van Patatje Oorlog

6,1 190 stemmen
2,6 104 stemmen

Patatje Oorlog kijken

Streamen € 9,99 per maand
SD Kopen € 5,99
HD Kopen € 7,99
SD Huren € 2,99
HD Huren € 3,99

Patatje Oorlog TRAILER

Patatje Oorlog SYNOPSIS

Patatje oorlog is een Nederlandse kinderfilm uit 2011, geregisseerd door Nicole van Kilsdonk. De hoofdrollen worden vertolkt door met Pippa Allen en Johnny de Mol. Het is een live-actionfilm, waar enge fantasieën over wat er gebeurt en kan gebeuren in een oorlog en over het doden van dieren worden wat luchtiger gepresenteerd in de vorm van animatie. Patatje oorlog is de verfilming van het boek Een Kleine Kans van Marjolijn Hof uit 2006. Deze productie was de openingsfilm van het kindermediafestival Cinekid 2011.

De negenjarige Kiek is een vrolijk en stoer meisje, maar ze raakt bezorgd wanneer haar vader Thomas als arts naar een gevaarlijk oorlogsgebied in Afghanistan vertrekt. Hij kan een ziekte krijgen, of een ongeluk en er zijn zelfs verdwaalde kogels. Om de kans te verkleinen dat er iets met hem gebeurt, wringt ze zich in vreemde bochten: ze heeft een dode hond en een dode muis nodig. Kiek kent namelijk niemand die een dode muis, een dode hond én een dode vader heeft.

ACTEURS IN Patatje Oorlog

Tags: ongeluk, dieren, hond, oorlog, live, afghanistan, animatie, productie, arts, verfilming, cinekid, kogels, openingsfilm, fantasie, stoer, muis, vreemde, doden, gevaarlijk, boek, ziekte, johnny de mol, marjolijn hof, nicole van kilsdonk, vader, meisje, pippa, 2006, de mol
Meer van dit soort video’s zien?
Schrijf je in voor onze dagelijkse mail update. Elke dag 6 tv-tips, 6 trending video’s en 6 actuele artikelen over films, tv-programma’s en series.
Bedankt!
Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief.