Tangled (2010)

They're taking adventure to new lengths

[7.7 / 10]

Tangled (2010)

Recensies van Tangled

7.7 452.657 stemmen

Tangled TRAILER

Bekijk hier de trailer van Tangled

Tangled SYNOPSIS

Het verhaal gaat over Prinses Rapunzel, die als baby is gestolen uit het paleis van haar ouders en door een gemene heks genaamd Mother Gothel wordt opgesloten in een verborgen hoge toren, waar ze onmogelijk uit kan ontsnappen. Ze snakt naar avontuur in haar leven en droomt ervan de hoge toren te verlaten om te zien waar de vreemde lichten, die ze elk jaar op haar verjaardag ziet, vandaan komen. Dat avontuur kan eindelijk beginnen als de knapste, maar ook beruchtste, crimineel van het koninkrijk, Flynn Rider, langs haar toren komt en naar boven klimt om zich te verstoppen. Ze maken samen de afspraak om te ontsnappen en op zoek te gaan naar de lichten. Onderweg ontmoeten ze vele hilarische en vreemde figuren en beleven ze een spannend avontuur.

Tangled (ook bekend onder de Nederlandse titel: 'Rapunzel') is een Amerikaanse animatiefilm uit het jaar 2010. Deze productie is geregisseerd door
Nathan Greno en Byron Howard ('Tangled Ever After' en 'Zootopia'). Met de stemmen van Mandy Moore, Zachary Levi en Donna Murphy.