Sakawa

Sakawa (2018)

A Film by Ben Asamoah

[6,6 / 10]

Sakawa (2018)

Recensies van Sakawa

6,6 172 stemmen
3,1 22 stemmen

Sakawa NIEUWS

Sakawa TRAILER

Bekijk hier de trailer van Sakawa

Sakawa SYNOPSIS

Sakawa is een Nederlandse en Belgische documentaire uit het jaar 2018. Deze productie is geregisseerd door Ben Asamoah. Een Belgische regisseur met roots uit Ghana. Hij is in het jaar 1985 in Agona Swedru, Ghana geboren en heb in zijn jeugd in zowel België als Ghana gewoond. Ik studeerde Audiovisuele Kunsten en studeerde af als documentairemaker aan het RITS in Brussel.

Deze docu begint tussen de bergen walmende e-waste in Ghana. Daar ligt een grote schat aan informatie verscholen. Op de vele harde schijven staan betrekkelijk eenvoudig te achterhalen foto's en privégegevens van voormalige eigenaars. Met naam en adres is bijna iedereen online te vinden. De jonge moeder Ama kijkt vol verbazing naar een Amerikaanse straat die via Google Maps in een paar klikken tevoorschijn wordt getoverd. Zij is een van de internetoplichters die in deze film worden gevolgd. Een doorgewinterde fraudeur probeert haar het vak te leren, maar veel talent lijkt ze er niet voor te hebben. Hij daarentegen weet mannen helemaal te gek te maken met zijn nepaccount. “Sakawa” laat de oplichtpraktijken vanuit het perspectief van de Ghanezen zien.

ACTEURS IN Sakawa

Tags: talent, brussel, documentaire, productie, film, regisseur, bergen, schat, asamoah, ghana, giftig, rits, maps, kunsten, 1985, google, foto, jeugd, online, moeder, ama, mannen, straat, fraudeur
De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier