Shrek

Shrek (2001)

The Prince isn't charming

[7,8 / 10]

Shrek (2001)

Recensies van Shrek

7,8 619.615 stemmen

Shrek kijken

SD Kopen € 6,99
HD Kopen € 7,99
SD Huren € 2,99
HD Huren € 3,99
Streamen € 9,99 per maand
Huren -
SD Kopen € 4,99
HD Kopen € 4,99
SD Huren € 3,99
HD Huren € 3,99
SD Kopen € 7,99
HD Kopen € 9,99
SD Huren € 2,99
HD Huren € 3,99
Streamen € 9,99 per maand
Dvd -
Bluray € 12,99

Shrek NIEUWS

Shrek TRAILER

Bekijk hier de trailer van Shrek

Shrek SYNOPSIS

Prachtige animatiefilm waarin Shrek, een trolachtig wezen, het op moet nemen tegen de kwaadaardige bewoners van een sprookjesland.

Shrek, een trolachtige wezen, is de onwerkelijke held in dit indrukwekkende animatiespektakel. Hij woont in een moeras, waar de kwaadaardige Lord Farguard op een dag de alle bewoners van het sprookjesland verbant. Om zijn moeras weer voor zichzelf te hebben, moet Shrek een prinses bevrijden die bewaakt wordt door een vuurspuwende draak. Hierbij wordt hij geholpen door Donkey, een ezeltje dat hem mateloos irriteert maar het allemaal goed bedoelt Met de stemmen van de grote sterren Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz en John Lithgow.

Dreamworks liet met 'Antz' zien bijzonder vermakelijke animatiefilms te kunnen maken voor zowel het jonge publiek als volwassenen. Met 'Shrek' bevestigen ze in ieder geval hun talent voor adembenemende beelden. Andrew Anderson en Vicky Jenson komen beiden uit de special-effectshoek en debuteren met deze productie als regisseurs. Opmerkelijk is dat 'Shrek' genomineerd was voor de Gouden Palm in Cannes. Daar viel de film niet in de prijzen, maar hij kreeg wel een Oscar voor Beste Animatiefilm.

ACTEURS IN Shrek


Shrek VIDEOS

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier