Some Like It Hot

Some Like It Hot (1959)

The movie too HOT for words!

[8.2 / 10]

Some Like It Hot (1959)

Recensies van Some Like It Hot

8.2 256.980 stemmen

Some Like It Hot kijken

HD Kopen 9.99
SD Huren 3.99
HD Huren 4.39
Dvd -
Bluray 9.99

Some Like It Hot NIEUWS

Some Like It Hot TRAILER

Some Like It Hot SYNOPSIS

Some Like It Hot is een Amerikaanse komedie uit 1959 onder regie van Billy Wilder met in de hoofdrollen Tony Curtis, Jack Lemmon en Marilyn Monroe.

Muzikanten Joe en Jerry zijn getuige van het St. Valentine's Day Massacre en proberen zo snel mogelijk de stad uit te komen voor zij door de maffia gevonden en vermoord worden. Om te ontsnappen verkleden ze zich als vrouw en reizen ze als lid van een vrouwenband mee naar Florida. Maar daardoor worden de problemen nog groter.

Deze beroemde film was een groot succes in de bioscopen met een omzet van 25 miljoen dollar in de Verenigde Staten alleen al (op een budget van bijna 3 miljoen dollar). Hoewel de film veel nominaties kreeg voor de Oscars werd alleen de Oscar voor Beste kostuums verzilverd. Wel was er een Golden Globe voor Beste film, voor Beste actrice (Marilyn Monroe) en voor Beste acteur (Jack Lemmon). Een zeer bekend citaat uit de film wordt gezegd aan het einde: 'Well, nobody's perfect'. Het had maar even gescheeld of deze zin was nooit in de film gekomen. Het was bedoeld als opvuller totdat de scenaristen een perfecte zin hadden bedacht. Maar Wilder vond het zo leuk dat hij de oorspronkelijke tekst in de film in stand hield.

ACTEURS IN Some Like It Hot