Timbuktu

Timbuktu (2014)

A City Threatened. A Culture defiant.

[7,1 / 10]

Timbuktu (2014)

Recensies van Timbuktu

7,1 15.824 stemmen
3,3 248 stemmen

Timbuktu kijken

Streamen € 9,99 per maand
SD Kopen € 3,99
HD Kopen € 3,99
SD Huren € 2,99
HD Huren € 2,99
SD Kopen € 5,99
HD Kopen € 5,99
SD Huren € 2,99
HD Huren € 3,99
SD Kopen € 4,99
HD Kopen € 5,99
SD Huren € 2,99
HD Huren € 3,99
Dvd -
Bluray -

Timbuktu NIEUWS

Timbuktu TRAILER

Bekijk hier de trailer van Timbuktu

Timbuktu SYNOPSIS

Timbuktu is een Franse en Mauritanische dramafilm uit het jaar 2014. Deze productie is geregisseerd door Abderrahmane Sissako. De hoofdrollen worden vertolkt door Abel Jafri en Hichem Yacoubi.

Het verhaal gaat over Herder Kidane. Hij woont samen met zijn vrouw Satima en hun dochter Toya in de woestijn buiten de stad Timboektoe. In tegenstelling tot de stad, waar de religieuze fundamentalisten heersen, is het een rustige en vredige plek. In de stad lijden de mensen onder het terreurregime van de Jihadisten, die vastbesloten zijn om de islamitische geloofsovertuiging op te leggen. Muziek, gelach, sigaretten en zelfs voetbal zijn verboden. De vrouwen zijn een schaduw van zichzelf geworden, maar houden waardig stand. Iedere dag spreekt het geïmproviseerde tribunaal absurde en tragische veroordelingen uit. Kidane en zijn familie zijn gespaard gebleven van de chaos in Timboektoe. Alles verandert echter wanneer Kidane per ongeluk de visser Amadou doodt, en hij geconfronteerd wordt met de nieuwe wetten van de buitenlandse bezetters.

Deze film won zeven Césars (de belangrijkste Franse filmprijzen) en genomineerd voor een Oscar.

ACTEURS IN Timbuktu

Tags: voetbal, vrouwen, ongeluk, woestijn, muziek, visser, jihadisten, vrouw, productie, film, sars, dochter, oscar, tribunaal, veroordelingen, filmprijzen, hichem, herder, schaduw, islamitische, chaos, abel, timboektoe, abel jafri, hichem yacoubi, familie, de visser, stad