Volver

Volver (2006)

[7,6 / 10]

Volver (2006)

Recensies van Volver

7,6 93.855 stemmen
3,5 1.060 stemmen

Volver kijken

SD Kopen € 5,99
HD Kopen € 5,99
SD Huren € 2,99
HD Huren € 3,99
Dvd -
Bluray € 9,99

Volver NIEUWS

Volver TRAILER

Bekijk hier de trailer van Volver

Volver SYNOPSIS

De jonge moeder Raymunda (Penélope Cruz) woont en werkt in Madrid. Haar oudere zus Sole heeft een illegale kapsalon en is alleenstaand sinds haar man ervandoor ging met een cliënt.

Wanneer ze vanuit hun geboortedorp La Mancha bericht krijgen dat hun tante is overleden, gaat Sole naar de begrafenis. Raymunda heeft wel wat anders aan haar hoofd, want dochter Paula heeft zojuist haar man doodgestoken met een mes. Om Paula te beschermen, probeert Raymunda de moord geheim te houden, met alle complicaties van dien.

Ondertussen komt Sole tot een andere merkwaardige ontdekking: de geest van haar overleden moeder Irene waart rond in La Mancha en besluit mee terug te komen naar Madrid om het een en ander uit het verleden recht te zetten.

Na de wat zwaardere drama's 'Todo sobre mi madre' ('All About My Mother'), 'Hable con ella' en 'La mala educación' is de film 'Volver' letterlijk en figuurlijk een terugkeer van de Spaanse filmmaker Pedro Almodóvar naar het lichtere werk, in de trant van zijn klassieker 'Women on the Verge of a Nervous Breakdown' uit 1988.

Zoals zoveel films van Almodóvar is 'Volver' moeilijk onder één noemer te plaatsen. De film is komisch, dramatisch en surrealistisch tegelijk, en heeft een verhaallijn die zich niet laat vangen in één alinea.

Het is de derde keer dat de wereldwijd bekende Spaanse actrice Penélope Cruz in een film van Almodóvar te zien is. Op Cannes 2006 won 'Volver' prijzen voor het scenario en de gehele vrouwelijke cast.

ACTEURS IN Volver

Tags: moord, pedro, begrafenis, filmmaker, films, film, geheim, cannes, madrid, 1988, actrice, dochter, beschermen, klassieker, doodgestoken, terugkeer, wereldwijd, kapsalon, overleden, cruz, var, mes, the verge, prijzen, scenario, moeder, volver, all about my mother, hable con ella, werk, 2006, drama, komisch
Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen