Freddie Mercury

Hij werd bekend als de zanger en 'frontman' van de groep Queen en groeide uit tot een van de beste en populairste rockartiesten en popzangers aller tijden. Hij stond bekend om zijn extraverte podiumpersoonlijkheid en zijn explosieve optredens. Hij staat ook in de boeken als de man met een stembereik van vier octaven, wat buitengewoon is voor een mannelijke zangstem. Het bekenste concert uit de geschiedenis is het Live Aid-optreden waar de populariteit voor deze rockband tot iconische status bereikten.

Freddie Mercury stierf op 24 november 1991 om 18:48 uur in zijn geliefde Londense huis aan longontsteking, ten gevolge van aids. Hij werd 45 jaar oud. Freddie is in kleine kring gecremeerd in Londen.

De rockband Queen is altijd door blijven gaan met optreden zonder deze bijzondere frontman. Daarbij ging de Amerkaanse zanger Adam Lambert mee op toernee. In 2018 komt de film Bohemian Rhapsody uit, over het leven van Mercury en deze legendarische rockband.

Tags: londen, live, concert, film, rockband, boeken, geschiedenis, aids, longontsteking, queen, adam, status, populariteit, zanger, optreden, gecremeerd, adam lambert, freddie mercury, bohemian rhapsody

MEER Freddie Mercury