Jack Black

Biografie
Jack Black is een Amerikaanse acteur, muzikant, met name in de comedy-rockband Tenacious D. Hij werd voor zijn rol in The School of Rock genomineerd voor een Golden Globe en een Golden Satellite Award. In 2018 kreeg hij een ster op de Hollywood Walk of Fame. Jack Black is een lid van de Frat Pack.

Hollywood ster
Op universiteit was Black een lid van Tim Robbins' Actor's gang. Hierdoor kreeg hij een rol in de speelfilm Bob Roberts uit 1992. Het was weliswaar alleen een stemrol, maar het betekende wel het begin van zijn acteercarrière. Hij trad in zijn beginjaren op in shows als The Golden Palace en Northern Exposure, en had kleine rollen in films als Airborne, Demolition Man, Waterworld, The Fan, The NeverEnding Story III en The Cable Guy. Zijn rol in High Fidelity betekende voor hem een doorbraak als acteur. Het meeste succes met films had hij met de populaire filmreeks Kung Fu Panda waarmee hij de stem insprak van panda Po.

Jonge Black
Jack Black werd geboren als zoon van twee satellietmonteurs: Judith en Thomas William Black. Zijn ouders scheidden toen hij 10 jaar oud was, waarna Black met zijn vader naar Culver City verhuisde.

Tags: school, panda, rockband, biografie, doorbraak, acteur, comedy, universiteit, hollywood, judith, golden globe, golden, kung fu, airborne, muzikant, speelfilm, palace, walk of fame, jack black, fan, ouders, vader, tim robbins, high fidelity, the school of rock, kung fu panda, demolition, northern exposure, ster, award, zoon, cable

MEER Jack Black