Josh Brolin

Biografie
Josh Brolins acteercarrière begon in de jaren 80. Zijn eerste filmrol als Brand Walsh in The Goonies werd meteen zijn doorbraak. Hierna werd hem een rol in de televisieserie 21 Jump Street aangeboden, maar hij sloeg deze af om in Private Eye te spelen, een serie die al snel van de buis werd gehaald. Brolin kreeg in 1989 een rol in de westernserie The Young Riders. De serie bleef drie seizoenen te zien. Ondanks zijn functie als een minder belangrijk personage, was Brolin veel in beeld.

Familie
Brolin is de zoon van acteur James Brolin en Jane Cameron Agee, die zich eveneens met acteren bezighield. Zij stierf in 1995 in een auto-ongeluk.

Films en prijzen
De acteur werd in 2008 genomineerd voor een Oscar voor zijn bijrol als Dan White in de biografische dramafilm Milk. Daarnaast won hij onder meer National Board of Review Awards in zowel 2007 (voor No Country for Old Men) als 2008 (voor Milk) en benoemde het Hollywood Film Festival hem in 2008 tot acteur van het jaar (voor zijn hoofdrol als George W. Bush in de biografische film W.). Verder is Josh vooral bekend om zijn rol in Avengers: Infinity War als de schurk Thanos, en als Cable in de Deadpool 2. Ook had hij een hoofdrol in het brandweer-drama Only the Brave, en actiefilm Sicario.

Tags: ongeluk, brandweer, film, biografie, festival, doorbraak, acteur, jaren 80, oscar, film festival, acteren, hollywood, awards, serie, 1995, bush, 1989, josh, auto ongeluk, deadpool, cameron, 2007, review, brand, prijzen, josh brolin, no country for old men, brave, 21 jump street, sicario, the goonies, milk, familie, personage, drama, avengers, zoon, infinity war, country, deadpool 2, cable, actiefilm

MEER Josh Brolin