NPO 3 #jesuisdepri

In de vierdelige KRO-NCRV-serie #jesuisdepri, elke maandag rond 21:25 uur op NPO 3, volgt Jan Kooijman vijf jongeren die depressief zijn of zijn geweest. De jongeren vertellen openhartig over de oorzaken van hun ziekte, het intense gevoel van ongelukkig zijn, de angst voor of verlangen naar suïcide en de worsteling om uit hun depressie te komen.

Het programma #jesuisdepri schetst een indringend en aangrijpend beeld van het leven met een depressie. De serie beoogt depressie onder jongeren bespreekbaar te maken en meer begrip te creëren voor jongeren die aan deze ziekte lijden. Ouders, familie en vrienden van de jongeren vertellen over de impact van de depressie op hun leven en het gevoel van onmacht hun (klein-)kind of vriend(in) niet te kunnen helpen.

De vijf jongeren die meedoen aan het programma worden gevolgd tijdens hun deelname aan een foto-expositie over depressie.

#jesuisdepri maakt onderdeel uit van de #trueselfie-weken, waarmee NPO 3 in samenwerking met MIND Korrelatie psychische problemen onder jongeren bespreekbaar wil maken.


ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »