Kroongetuige

Who is the Crown Witness?

Wat is Kroongetuige?

Kroongetuige is een tv-programma van RTL 4.

Rechercheurs
In het programma Kroongetuige gaan negen bekende Nederlanders als rechercheurs een moord oplossen in Zweden.

Zweedse fictie
Het programma bestaat voor een klein deel uit Zweedstalige fictie, waarin een moord wordt gepleegd en de daders uit handen van de recherche proberen te blijven. De rest van het programma bestaat uit de zoektocht van de BN'ers.

Kroongetuige
Vlakbij de plaats delict gaan de rechercheurs aan de slag om aan de hand van verschillende opdrachten de moordzaak op te lossen. Een van de kandidaat is de zogenaamde 'Kroongetuige', die weet wie de moord gepleegd heeft, zwijggeld heeft gekregen en probeert het onderzoek te saboteren.

Afvallers
De BN'ers moeten niet alleen de moord oplossen, maar ook uitzoeken wie de Kroongetuige is. De kandidaten maken elke aflevering een proces verbaal met vragen over de moord en over de Kroongetuige. De persoon met de minst goede antwoorden moet het spel verlaten. Als de Kroongetuige niet wordt ontmaskers, mag hij of zij het zwijggeld behouden als prijzengeld.

Presentatie
Kroongetuige wordt gepresenteerd door Monic Hendrickx. Na het eerste seizoen in 2017, is er in het najaar van 2018 een tweede seizoen te zien op RTL 4.


Kroongetuige NIEUWS & VIDEOS