NPO 2 Nieuwsuur

Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

- Washington zet zich schrap voor boek van Comey

In A Higher Loyalty. Truth, Lies and Leadership dat morgen in de verkoop gaat, doet de voormalig FBI-directeur James Comey een boekje open over zijn gespannen relatie met president Trump. Ook gaat hij uitvoerig in op zijn ontslag, dat leidde tot de aanstelling van speciaal aanklager Robert Mueller. Vanavond praten we met Philip Rucker, White House bureau chief van The Washington Post. Samen met The New York Times deed deze krant onderzoek naar Trump. Wat zijn de belangrijkste beschuldigingen?

- Vluchtelingen worstelen met inburgering

Vluchtelingen zijn sinds 2013 zelf verantwoordelijk voor hun inburgering. Ze moeten binnen drie jaar inburgeren, maar voorspoedig gaat dat niet. Van de groep die in 2013 begon heeft 40 procent het nog niet gehaald. Problemen met het stelsel zijn al eerder benoemd, maar wat vinden vluchtelingen eigenlijk zelf van de inburgering? Verwey Jonker onderzocht het in opdracht van VluchtelingenWerk. Vanavond in Nieuwsuur de conclusies en een debat tussen Bente Becker (VVD) en Zihni Ozdil (GL).

- Biedt Defensie genoeg bescherming aan informanten?

Twee oud-medewerkers van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) vrezen voor hun leven, berichtte Nieuwsuur gisteren. Aanleiding zijn de media-optredens waarmee oud-commando Marco Kroon eerder dit jaar uit de school klapte over een geheime operatie in Afghanistan. Ze bereiden een rechtszaak voor tegen het ministerie van Defensie. "Om onze veiligheid te waarborgen." Andere landen, zoals de VS, zouden hun informanten beter beschermen dan Nederland doet. Neemt Defensie haar zorgplicht wel serieus genoeg? We onderzoeken het vanavond.

- Nieuwsuur Sport

Voetbal: huldiging kampioen PSV
Atletiek: marathon van Boston, vijf jaar na de aanslag
Wielrennen: Michael Boogerd terug in de Amstel Gold Race


MEER Nieuwsuur