Docu: When are you coming back, Kees? gemist? | Gids.tv

Docu: When are you coming back, Kees? gemist?
2Doc: When are you coming back, Kees? (BNNVARA)

NPO 2
2020-03-25 22:55:00
Tip

Uitzending van 2Doc: When are you coming back, Kees? (BNNVARA) gemist? Een filmmaker voelt zich bezwaard over de valse hoop die hij 33 jaar geleden aan een Palestijnse familie gaf bij het maken van zijn allereerste film. Na een onverwacht berichtje op zijn voicemail besluit hij terug te keren naar de Westelijke Jordaanoever, samen met zijn zoon die ook films wil maken.

Strijd
Zijn oude vrienden Adnan en Hisham zijn – net als hijzelf - al ver in de vijftig. Adnan heeft de strijd en de moed opgegeven. Hisham is nog steeds een activist, hoewel hij al lang niet meer gelooft in een goede afloop.

Conflicten
Terwijl oude vriendschappen herleven bereidt de filmmaker zich voor op een ontmoeting met Oem Mohammed, Adnans moeder. Juist zij had haar hoop gevestigd op de film uit 1987, maar die film werd nooit uitgezonden. Heeft hij ze destijds te veel beloofd? Ondertussen heeft de familie als gevolg van de Israëlische bezetting al hun land verloren en worden de familieleden geplaagd door onderlinge conflicten.

Verwachtingen
'When are you coming back, Kees?' is een gelaagde tragikomische film over verloren dromen, een knagend geweten en over het scheppen van verwachtingen die je niet kunt nakomen. Maar ook over zoons die worden opgezadeld met de idealen van hun vaders.

Bekijk deze aflevering van 2Doc: When are you coming back, Kees? (BNNVARA) hier terug.