Andere tijden special: Van arm naar rijk gemist? | Gids.tv

Andere tijden special: Van arm naar rijk gemist?
Andere tijden special: Van arm naar rijk

NPO 2
zaterdag 26 oktober 21:05 uur

Uitzending van Andere tijden special: Van arm naar rijk gemist?

Andere tijden special: Van arm naar rijk gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vanavond herhaalt Andere Tijden de special Van Arm naar Rijk uit 2012, over het ontstaan van onze verzorgingsstaat. BestaansminimumDat ging niet vanzelf, maar met vallen en opstaan. Het sluitstuk was de Algemene Bijstandswet van 1965 die burgers van staatswege verzekerde van een bestaansminimum. StilteNederlanders liepen nooit erg te koop met hun rijkdom. Ook armoede werd aan het begin van de vorige eeuw vooral in stilte geleefd. Oude en nieuwe rijken vormen samen het decor voor deze special. Steenrijk, Straatarm: "Meestal geven we ongeveer 2000 tot 2500 euro per week uit" Bekijk deze video » Zeer triest verhaal vanavond in Steenrijk, straatarm: "Er kon niks meer aan gedaan worden" Bekijk deze video »
Uitzending :
Bekijk de uitzending van Andere tijden special: Van arm naar rijk
Tip, Herhaling

Uitzending van Andere tijden special: Van arm naar rijk gemist? Vanavond herhaalt Andere Tijden de special Van Arm naar Rijk uit 2012, over het ontstaan van onze verzorgingsstaat.

Bestaansminimum
Dat ging niet vanzelf, maar met vallen en opstaan. Het sluitstuk was de Algemene Bijstandswet van 1965 die burgers van staatswege verzekerde van een bestaansminimum.

Stilte
Nederlanders liepen nooit erg te koop met hun rijkdom. Ook armoede werd aan het begin van de vorige eeuw vooral in stilte geleefd. Oude en nieuwe rijken vormen samen het decor voor deze special.

Bekijk deze aflevering van Andere tijden special: Van arm naar rijk hier terug.

Tags: andere tijden, documentaire, burgers, rijk, armoede, verzorgingsstaat, rijkdom, te koop, bijstandswet, decor, special, eeuw, opstaan, stilte, arm

ACTUELE VIDEO'S

MEER ACTUELE VIDEOS »


ACTUEEL TV-NIEUWS

MEER ACTUEEL TV-NIEUWS »


AANRADERS OP TV