Andere Tijden Sport: rebellenploeg TeleVizier gemist? | Gids.tv

Andere Tijden Sport: rebellenploeg TeleVizier gemist?
Andere Tijden Sport

NPO 1
zondag 14 juli 23:00 uur
Tip, Actueel, Sport

Uitzending van Andere Tijden Sport gemist? In deze nieuwe aflevering van Andere Tijden Sport vanavond het verhaal van wielerploeg TeleVizier, een 'rebellenclub op wielen'.

Sponsorploeg
Na de grote Toursuccessen in de jaren vijftig is het Nederlandse profwielrennen begin 1964 op sterven na dood. Het lukt in Nederland niet om een sponsorploeg op de been te krijgen, ook de beroemde ploegleider Kees Pellenaars niet.

TeleVizier
Als de topcoureurs al elders onderdak hebben gevonden, weet Pellenaars vlak vóór de Tour van 1964 toch een geldschieter te strikken, TeleVizier. Het tegendraadse, jonge weekblad en Pellenaars passen goed bij elkaar.

Rebellenploeg
Het clubje onervaren Brabantse amateurs waarmee hij naar Frankrijk afreist ontpopt zich tot een rebellenploeg. Jagend op etappezeges lappen ze de regels aan hun laars. Een van hen, Kees Haast, blijkt verrassend genoeg een begenadigd klimmer.

Bekijk deze aflevering van Andere Tijden Sport hier terug.

Tags: frankrijk, sport, nederland, andere tijden, andere tijden sport, onderdak, amateurs, televizier, wielen, dood, regels, wielerploeg, aflevering 10, seizoen

Andere Tijden Sport NIEUWS & VIDEOS

Meer van dit soort video’s zien?
Schrijf je in voor onze dagelijkse mail update. Elke dag 6 tv-tips, 6 trending video’s en 6 actuele artikelen over films, tv-programma’s en series.
Bedankt!
Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief.