Andere Tijden: onderwijsidealen gemist? | Gids.tv

Andere Tijden: onderwijsidealen gemist?
Andere Tijden

NPO 2
2020-02-12 22:15:00

Uitzending van Andere Tijden gemist?

Andere Tijden over Iederwijs gemist? Bekijk hier de hele uitzending In het geschiedenisprogramma Andere Tijden gaat het vanavond over de nieuwe school met radicale ideeën die in 2002 in Schoonhoven haar deuren opent: Iederwijs. TrampolinespringenKinderen kunnen op deze school zelf kiezen wat ze willen leren en hoe ze willen leren. Een dagje trampolinespringen, geen punt. Wil je de rekenstof van een jaar in drie weken tot je nemen, prima. NegatieverAl gauw schieten de Iederwijsscholen als paddenstoelen uit de grond, maar na verloop van tijd komt Iederwijs steeds negatiever in de media. De scholen moeten uiteindelijk sluiten. IdealenHoe kon het zo misgaan? En wat is er nog over van de onderwijsidealen? Andere Tijden blikt terug met leerkrachten, leerlingen en critici. Arie Slob over de last van CAO's: "We zitten niet eens aan tafel" Bekijk deze video » NOS Stories: School creëert speciale TikTok-zone Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
Tip, Actueel

Uitzending van Andere Tijden gemist? In het geschiedenisprogramma Andere Tijden gaat het vanavond over de nieuwe school met radicale ideeën die in 2002 in Schoonhoven haar deuren opent: Iederwijs.

Trampolinespringen
Kinderen kunnen op deze school zelf kiezen wat ze willen leren en hoe ze willen leren. Een dagje trampolinespringen, geen punt. Wil je de rekenstof van een jaar in drie weken tot je nemen, prima.

Negatiever
Al gauw schieten de Iederwijsscholen als paddenstoelen uit de grond, maar na verloop van tijd komt Iederwijs steeds negatiever in de media. De scholen moeten uiteindelijk sluiten.

Idealen
Hoe kon het zo misgaan? En wat is er nog over van de onderwijsidealen? Andere Tijden blikt terug met leerkrachten, leerlingen en critici.

Bekijk deze aflevering van Andere Tijden hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Andere Tijden

Andere Tijden video's


Andere Tijden TV-Nieuws

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier