Docu: Arnhem For Ever - een pelgrimstocht gemist? | Gids.tv

Docu: Arnhem For Ever - een pelgrimstocht gemist?
Documentaire

NPO 2
Gisteren 19:20 uur

Uitzending van Arnhem For Ever: een pelgrimstocht gemist?

Arnhem For Ever: een pelgrimstocht gemist? Bekijk hier de hele uitzending Documentaire over het leven na de Slag bij Arnhem, in september 1944. AchterdeurSeptember 1944. De bevrijding leek op een steenworp afstand. Maar liefst 12.000 geallieerden zouden via de brug bij Arnhem 'de achterdeur nemen' naar Duitsland en Europa bevrijden van de bezetter. MisDat was het plan: binnen 48 uur zou het over zijn. Maar het liep mis. In plaats van de bevrijding werd het de laatst gewonnen slag van de Duitsers. Verloren slagWat maakt het dat elk jaar op 17 september, meer dan 70 jaar na dato, veteranen, hun familie, maar ook Arnhemmers bij elkaar komen om vol overgave 'een verloren slag' te herdenken? Die ene week in 1944 heeft het leven van velen tot op de dag van vandaag veranderd. Makers website NOS over 75 jaar bevrijding: 'Dit is het nieuws van die dag' Bekijk deze video »
Uitzending :
Bekijk de uitzending van Arnhem For Ever: een pelgrimstocht
Tip

Uitzending van Arnhem For Ever: een pelgrimstocht gemist? Documentaire over het leven na de Slag bij Arnhem, in september 1944.

Achterdeur
September 1944. De bevrijding leek op een steenworp afstand. Maar liefst 12.000 geallieerden zouden via de brug bij Arnhem 'de achterdeur nemen' naar Duitsland en Europa bevrijden van de bezetter.

Mis
Dat was het plan: binnen 48 uur zou het over zijn. Maar het liep mis. In plaats van de bevrijding werd het de laatst gewonnen slag van de Duitsers.

Verloren slag
Wat maakt het dat elk jaar op 17 september, meer dan 70 jaar na dato, veteranen, hun familie, maar ook Arnhemmers bij elkaar komen om vol overgave 'een verloren slag' te herdenken? Die ene week in 1944 heeft het leven van velen tot op de dag van vandaag veranderd.

Bekijk deze aflevering van Arnhem For Ever: een pelgrimstocht hier terug.

Tags: duitsland, arnhem, brug, 1944, documentaire, bevrijding, veteranen, bevrijden, pelgrimstocht, geallieerden, europa, overgave, herdenken, familie, de brug

ACTUELE VIDEO'S

MEER ACTUELE VIDEOS »


ACTUEEL TV-NIEUWS

MEER ACTUEEL TV-NIEUWS »


AANRADERS OP TV