Docu: Artemis - Het oneindige kwartet gemist? | Gids.tv

Docu: Artemis - Het oneindige kwartet gemist?
Artemis - Het oneindige kwartet

NPO 2
2020-02-01 23:05:00

Uitzending van Artemis - Het oneindige kwartet gemist?

Artemis - Het oneindige kwartet gemist? Bekijk hier de hele uitzending Documentaire over het Duitse strijkkwartet Artemis Quartett tijdens één van hun meest turbulente jaren.
Uitzending :
Bekijk de uitzending van Artemis - Het oneindige kwartet
Tip

Uitzending van Artemis - Het oneindige kwartet gemist? In deze documentaire een portret van het in Berlijn gevestigde Artemis Quartett tijdens één van hun meest turbulente jaren.

Voortbestaan
Vlak voor hun 30-jarig bestaan gooit cellist Eckart Runge, ooit oprichter van Artemis, de handdoek in de ring. Als aansluitend ook violiste Anthea Kreston besluit te vertrekken, komt het voortbestaan van het kwartet op losse schroeven te staan.

Dood
Het strijkkwartet is het crisisjaar 2015, waarin altviolist Friedemann Weigle hen ontglipt na een zelfverkozen dood, nauwelijks te boven als ze wordt geconfronteerd met een nieuwe omwenteling. Filmmaker Hester Overmars krijgt tijdens dit buitengewone jaar uitgebreid toegang tot de repetities, internationale uitvoeringen en het leven achter de schermen.

Ziel
Van dichtbij observeert ze hoe de vier musici samenwerken en zoekt ze naar de ziel van het kwartet. 'Artemis - Het oneindige kwartet' is een verhaal over rouw, strijd en revival, met schitterend uitgevoerde muziek van onder andere Barber, Bartok en Brahms.

Bekijk deze aflevering van Artemis - Het oneindige kwartet hier terug.