Nieuw: Aussie Gold Hunters gemist? | Gids.tv

Nieuw: Aussie Gold Hunters gemist?
Aussie Gold Hunters

Discovery Channel
maandag 12 augustus 21:30 uur
Tip

Uitzending van Aussie Gold Hunters gemist? Ook Australië kent zijn goudkoorts. Vooral de uitgestrekte Outback van West-Australië is rijk aan dit kostbare edelmetaal. Maar dan moet je wel goed zoeken, want het goudgebied bestrijkt een oppervlakte die driemaal zo groot is als Groot-Brittannië. En het is er heter dan in de Sahara. Toch weerhoudt dat de echte goudzoekers er niet van om hun geluk te beproeven, zoals te zien is in het programma Aussie Gold Hunters. Elke maandag om 21:30 uur op Discovery.

Zware machines
Zo hebben Greg en Christine Clark hun leven in Brisbane achter zich gelaten om 4000 kilometer verderop hun gouden droom waar te maken. Al hun geld hebben ze geïnvesteerd in de zware machines om het goud uit de stoffige zandgronden te halen. Want dat is een extra uitdaging: waar goud meestal met veel water wordt gezeefd, moeten ze het hier in de droge Outback anders aanpakken.

Rode zand
Vernon en Leon, die 400 kilometer verderop naar goud zoeken, hebben daarvoor een enorme machine gebouwd, die het goud met lucht uit het rode zand zeeft. Kosten: een half miljoen dollar. Dat betekent dat ze veel goud moeten vinden om op zijn minst break-even te spelen.

Heet
Ook Henri en Kellie hopen op een gouden toekomst en zijn daarvoor al vijf jaar aan het graven en zeven. Ze zoeken hun geluk dieper in de Outback, waar de kans op goud het grootst is, maar waar het ook nog heter is. De goudzoekers hebben nog drie maanden te gaan totdat nog hogere temperaturen het werken echt onmogelijk maken. Kunnen ze op tijd hun targets halen?

Bekijk deze aflevering van Aussie Gold Hunters hier terug.

Tags: miljoen, goud, kosten, zand, brisbane, rijk, discovery, spel, graven, dollar, goudzoekers, kilometer, machines, onmogelijk, aanpakken, droom, fortuin, aussie, machine, geld, water, toekomst, geluk, leon, sahara

ACTUELE VIDEO'S

MEER ACTUELE VIDEOS »


ACTUEEL TV-NIEUWS

MEER ACTUEEL TV-NIEUWS »


AANRADERS OP TV

Meer van dit soort video’s zien?
Schrijf je in voor onze dagelijkse mail update. Elke dag 6 tv-tips, 6 trending video’s en 6 actuele artikelen over films, tv-programma’s en series.
Bedankt!
Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief.