Nieuw: Back on Track gemist? | Gids.tv

Nieuw: Back on Track gemist?
Back on Track

NPO 3
2020-02-10 21:10:00

Uitzending van Back on Track gemist?

Back on Track met Bibian Mentel gemist? Bekijk hier de hele uitzending Documentairereeks waarin jonge mensen met psychische problemen of tegenslagen op reis worden gestuurd om hun grenzen te verleggen en zo een nieuwe start te maken op weg naar hun herstel. Seizoen 1 - Aflevering 1 van 6 - Hjalmar. Met zijn vlogs over homoseksualiteit timmert de jonge, veelbelovende Hjalmar al vroeg aan de weg. Hjalmar bruist van ambitie. Tijdens zijn schooltijd is hij een lange periode ziek geweest en daarom heeft hij het gevoel dat hij veel in te halen heeft. Maar Hjalmar gaat te snel. Na een tijdje stort hij in met een burn-out. Hij krijgt last van paniekaanvallen en voelt zich nutteloos. Hij weet niet meer hoe hij verder moet. Om hem te leren focussen op één ding ontfermt slackline coach Daan Nieuwenhuis zich over hem. Het is de bedoeling dat Hjalmar in de Zwitserse Alpen op bijna 200 meter boven een ravijn over een zogenaamde slackline gaat lopen. Een ultieme uitdaging om angsten te overwinnen en letterlijk de juiste balans te vinden. Als mental coach wil paralympisch snowboardkampioen Bibian Mentel proberen hem meer zelfvertrouwen te geven.
Uitzending :
Bekijk de uitzending van Back on Track
Tip

Uitzending van Back on Track gemist? In het programma 'Back on track' worden jonge mensen, die te maken hebben met herkenbare tegenslagen of psychische problemen, op reis gestuurd. Ze gaan een extreme uitdaging aan. De komende zes maandagen om 21:10 uur op NPO 3.

Nieuwe start
Het doel van de reis is om iets teweeg te brengen, om patronen te doorbreken en grenzen te verleggen en zo een nieuwe start te maken op weg naar herstel. Met de hulp van gespecialiseerde coaches en een bijzondere mental coach gaan ze de uitdaging aan.

Ravijn
In de eerste aflevering gaat Hjalmar naar de Zwitserse Alpen om daar, op bijna 200 meter boven een ravijn, over een zogenaamde slackline gaat lopen. Een ultieme uitdaging om angsten te overwinnen en letterlijk de juiste balans te vinden. Paralympisch snowboardkampioen Bibian Mentel helpt hem daarbij.

Burn-out
Hjalmar is tijdens zijn schooltijd een lange periode ziek geweest en daarom heeft hij het gevoel dat hij veel in te halen heeft. Maar Hjalmar gaat te snel. Na een tijdje stort hij in met een burn-out. Hij krijgt last van paniekaanvallen en voelt zich nutteloos. Nu gaat hij een extreme uitdaging aan om zichzelf te helpen.

Bekijk deze aflevering van Back on Track hier terug.


Back on Track video's


Back on Track TV-Nieuws