Nieuw: Big Cats gemist? | Gids.tv

Nieuw: Big Cats gemist?
Big Cats

NPO 1
zaterdag 10 augustus 19:05 uur

Uitzending van Big Cats gemist?

Tip

Uitzending van Big Cats gemist? In de driedelige documentaire Big Cats, deze en de komende zaterdagen om 19:05 uur op NPO 1, worden katachtigen volop in de schijnwerpers gezet.

Ware aard
Beelden van hun gedrag worden gecombineerd met verhalen om de ware aard van deze dieren te laten zien. De special, het derde deel van de serie, gaat over wetenschappers die nieuwe theorieën over katachtigen testen en aannames op de proef stellen, zoals het idee dat het belangrijkste wapen van een jachtluipaard zijn snelheid is.

Meesterlijk roofdier
Geen enkel ander dier spreekt meer tot onze verbeelding dan de kat. Het is een meesterlijk roofdier en tegelijkertijd de lieveling van de mens. In deze documentaire volgen we enkele bijzondere exemplaren.

Groepsgedrag
In Tanzania bestuderen we het groepsgedrag van de leeuw, in Sri Lanka gaan we op zoek naar de kleinste kat ter wereld en in Canada zitten we de mysterieuze lynx op de hielen. We kijken ook hoe het gaat met de wereldberoemde cheeta Honey en in de Himalaya proberen we een sneeuwluipaard te spotten.

Bekijk deze aflevering van Big Cats hier terug.

Tags: dieren, leeuw, kat, canada, documentaire, wapen, lynx, snelheid, proef, sneeuwluipaard, tanzania, npo, sri lanka, jachtluipaard, serie, spotten, himalaya, cheeta, special, roofdier, cats, big, honey, npo 1, aflevering 1, kijken, bestuderen, natuurdocumentaire, seizoen

ACTUELE VIDEO'S

MEER ACTUELE VIDEOS »


ACTUEEL TV-NIEUWS

MEER ACTUEEL TV-NIEUWS »


AANRADERS OP TV