Start: Bij ons op het AZC gemist? | Gids.tv

Start: Bij ons op het AZC gemist?
Documentaire

NPO 2
2023-10-02 22:20:00
Tip

Uitzending van Bij ons op het AZC gemist? Vanaf maandag kun je op NPO 2 kijken naar de vierdelige documentaireserie Bij ons op het AZC. In deze serie worden bewoners van het AZC in Zutphen een jaar lang gevolgd.

Asielzoekerscentrum opent de deuren
Asielzoekerscentra zorgen regelmatig voor een verhitte discussie. Vaak door angst zien we niet meer wat de situatie daar daadwerkelijk is, wie wonen en werken daar? Deze serie laat zien hoe de bewoners leven tussen hoop en vrees, in hun verlangen naar acceptatie en een vrij en veilig bestaan. Medewerkers delen hun toewijding en inspanningen om deze overgang zo goed mogelijk te laten verlopen.

Huwelijksaanzoek
In de eerste aflevering is het zomer, kinderen plonsen in het koele water, bewoners voetballen samen met begeleiders. Christiaan en Zain lijken na hun vlucht uit het duistere Syrië en hun verblijf in het overvolle tentenkamp van Ter Apel eindelijk in het azc van Zutphen hun plek te hebben gevonden. Christaan repareert fietsen en Zain werkt in de moestuin. Midden in de nacht, even na enen, vraagt Christiaan zijn geliefde Zain ten huwelijk. Sidney was 17 jaar toen hij uit Mali vertrok. Pas acht jaar later komt hij na een reis van gruwelijke ontberingen in Nederland aan. Nu wacht hij al maanden op de beslissing die hem wel of niet een nieuw leven zal geven. Bekijk deze aflevering van Bij ons op het AZC hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Bij ons op het AZC

Bij ons op het AZC video's

Bij ons op het AZC TV-Nieuws