Brieven aan de rest van Spanje: erfenis van Columbus gemist? | Gids.tv

Brieven aan de rest van Spanje: erfenis van Columbus gemist?
Reizen, Documentaire

NPO 2
2021-09-26 20:20:00

Uitzending van Brieven aan de rest van Spanje gemist?

Brieven aan de rest van Spanje: erfenis van Columbus Seizoen 01 - Aflevering 5 van 6 - De erfenis van Columbus - VPRO In Spanje worden vraagtekens gezet bij de erfenis van Columbus. Waarom staan er overal standbeelden van de ontdekkingsreiziger als zijn verdiensten door veel Latijns-Amerikanen als niet heel verdienstelijk worden beschouwd? Stef Biemans stuurt brieven naar de latino-gemeenschap in Spanje. En wat vinden de Spanjaarden zelf eigenlijk van de donkere kanten van hun koloniale verleden?
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.
Tip

Uitzending van Brieven aan de rest van Spanje gemist? Stef Biemans vraagt deze week aan de latino's in Spanje wat ze van de erfenis van Columbus vinden.

Standbeelden
In Spanje worden vraagtekens gezet bij de erfenis van Columbus. Waarom staan er overal standbeelden van de ontdekkingsreiziger als zijn verdiensten door veel Latijns-Amerikanen als niet heel verdienstelijk worden beschouwd?

Donkere kanten
Stef Biemans stuurt brieven naar de latino-gemeenschap in Spanje. En wat vinden de Spanjaarden zelf eigenlijk van de donkere kanten van hun koloniale verleden?

Bekijk deze aflevering van Brieven aan de rest van Spanje hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Brieven aan de rest van Spanje

Brieven aan de rest van Spanje TV-Nieuws