Slot: Buch in de Bijzondere Bajes gemist? | Gids.tv

Slot: Buch in de Bijzondere Bajes gemist?
Documentaire

SBS 6
2020-08-06 20:30:00
Tip

Uitzending van Buch in de Bijzondere Bajes gemist?

In de laatste aflevering van Buch in de Bijzondere Bajes bezoekt Nicole Buch een Georgische gevangenis waar volop ruimte is voor muziek.

Creativiteit
Nog niet zo lang geleden was de reputatie van gevangenissen in Georgië heel slecht; er kwamen zelfs martelingen en verkrachtingen voor. Totdat de overheid ingreep en het roer omgooide: vanaf dat moment zijn creativiteit en muziek tot kernbegrippen gemaakt binnen de bajesen van Georgië. Nicole verblijft in zo'n gevangenis, waar de gedetineerden maar liefst vijf uur per dag muziek mogen maken.

The Voice
Stuk voor stuk grijpen ze muziek aan om iets beters van zichzelf te maken. Maar het meest wonderlijke verhaal is dat van een jonge vrouw die hier vastzat voor een gewapende overval, maar desondanks toestemming kreeg om mee te doen aan The Voice.

Op tv vrijgesproken
Onder zware bewaking werd ze elke week naar de studio gereden om daar te verschijnen op nationale televisie. Haar verhaal werd wereldnieuws toen ze live op tv werd vrijgesproken door de minister van Justitie. Nicole bezoekt haar thuis, waar ze nu in vrijheid woont met haar gezin.

Bekijk deze aflevering van Buch in de Bijzondere Bajes hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Buch in de bijzondere bajes

Buch in de Bijzondere Bajes video's


Buch in de Bijzondere Bajes TV-Nieuws

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen