Docu: Bultruggen - een detectiveverhaal gemist? | Gids.tv

Docu: Bultruggen - een detectiveverhaal gemist?
Bultruggen: een detectiveverhaal

NPO 2
2019-08-10 21:00:00

Uitzending van Bultruggen: een detectiveverhaal gemist?

Docu: Bultruggen - een detectiveverhaal Documentaire over de bijna fatale ervaring die documentairemaker Tom Mustill had door een aanvaring met een bultrug in 2015. Kajak brak doormiddenIn de week van 12 september 2015 was het overal ter wereld voorpaginanieuws: een springende bultrug was op een kajak terecht gekomen. De kajak brak doormidden en twee toeristen werden de diepte ingetrokken. Voor de kust van Californië werden ze gered. OnderzoekMaar was dit een ongeluk? Of had de bultrug opzettelijk de kajak aangevallen? In de natuurfilm 'Bultruggen: een detectiveverhaal' gaat natuurfilmmaker Tom Mustill, die in de kajak zat, op onderzoek uit. Natuurdocu Our Planet laat voorgangers ver achter zich Bekijk deze video » Prachtige beelden: school dolfijnen gezien in de Noordzee Bekijk deze video » Nieuwsuur: mannelijke giraffen doen aan groepsseks Bekijk deze video »
Uitzending :
Bekijk de uitzending van Bultruggen: een detectiveverhaal
Tip

Uitzending van Bultruggen: een detectiveverhaal gemist? Documentaire over de bijna fatale ervaring die documentairemaker Tom Mustill had door een aanvaring met een bultrug in 2015.

Kajak brak doormidden
In de week van 12 september 2015 was het overal ter wereld voorpaginanieuws: een springende bultrug was op een kajak terecht gekomen. De kajak brak doormidden en twee toeristen werden de diepte ingetrokken. Voor de kust van Californië werden ze gered.

Onderzoek
Maar was dit een ongeluk? Of had de bultrug opzettelijk de kajak aangevallen? In de natuurfilm 'Bultruggen: een detectiveverhaal' gaat natuurfilmmaker Tom Mustill, die in de kajak zat, op onderzoek uit.

Bekijk deze aflevering van Bultruggen: een detectiveverhaal hier terug.