Docu Classic Albums: Don McLean - American Pie gemist? | Gids.tv

Docu Classic Albums: Don McLean - American Pie gemist?
Classic Albums: Don McLean - American Pie

Canvas
donderdag 22 augustus 23:40 uur
Tip, Herhaling

Uitzending van Classic Albums: Don McLean - American Pie gemist? 'American Pie' van Don McLean was zonder twijfel een van de meest kenmerkende singer-songwriter-lp's van 1971. De plaat, met als absolute hoogtepunten het titelnummer en 'Vincent', McLeans ontroerend huldebetoon aan Vincent Van Gogh, is een klassieker in het folkrock-genre.

Impact
Don McLean zelf vertelt in de documentaire over de impact die het album destijds had op de babyboomgeneratie, maar ook over de relevantie ervan, tot op de dag van vandaag. Ook producer Ed Freeman en muzikant Jake Bugg komen aan het woord en we krijgen unieke beelden te zien van George Michael die het nummer 'The Grave' brengt.

Mijlpalen
Classic Albums is een documentairereeks van Eagle Vision over legendarische platen, die algemeen worden beschouwd als mijlpalen in de popgeschiedenis en als hoogtepunten in de carrière van de al even beroemde artiesten die ze gemaakt hebben.

Bekijk deze aflevering van Classic Albums: Don McLean - American Pie hier terug.

Tags: documentaire, eerbetoon, van gogh, vincent van gogh, klassieker, album, hoogtepunten, platen, muzikant, classic, songwriter, eagle, grave, george michael, american pie, producer

ACTUELE VIDEO'S

MEER ACTUELE VIDEOS »


ACTUEEL TV-NIEUWS

MEER ACTUEEL TV-NIEUWS »


AANRADERS OP TV