Nieuw: Cornwall Air 999 gemist? | Gids.tv

Nieuw: Cornwall Air 999 gemist?
Fitness/Gezondheid

Discovery
2021-08-04 21:30:00
Tip

Uitzending van Cornwall Air 999 gemist? In het nieuwe programma Cornwall Air 999 worden de heldhaftige ziekenbroeders en -zusters die op de traumahelikopters van The Cornwall Air Ambulance werken gevolgd. Elke woensdag om 21:30 uur op Discovery.

Nood
Het uitgestrekte en afgelegen district Cornwall in het zuidwesten van Engeland is met een gewone ambulance niet snel te bereiken. Mensen in nood zijn daarom aangewezen op de traumahelikopters van The Cornwall Air Ambulance. Zij bieden hulp aan de inwoners die wonen aan de kustlijn van maar liefst 650 kilometer en het achterland.

Paraat
In het nieuwe programma Cornwall Air 999 vliegen we een hele zomer mee met de heldhaftige ziekenbroeders en –zusters die 19 uur per etmaal paraat staan. Vooral in de zomer is de nood hoog als er ook nog veel toeristen zijn die genieten van de heerlijke stranden of het weidse landschap met zijn kronkelige wegen.

Surfplank
Zo worden paramedici Pete en Martin opgeroepen nadat een motorrijder op een van deze wegen onderuit is gegaan en mogelijk haar bekken heeft gebroken en Mick en Tom haasten zich naar een badgast die een klap tegen zijn hoofd heeft gehad van een surfplank. De weg door de lucht is hier de allersnelste manier om ter plaatse te komen, maar ook dan blijft het altijd een race tegen de klok waarbij elke seconde telt.

Bekijk deze aflevering van Cornwall Air 999 hier terug.

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier