De Hofbar: Fracking Pieterzijl ondanks dichtdraaien gaskraan? gemist? | Gids.tv

De Hofbar: Fracking Pieterzijl ondanks dichtdraaien gaskraan? gemist?
Nieuws/actualiteiten, Informatief

NPO 2
2021-02-16 22:10:00

Uitzending van De Hofbar gemist?

De Hofbar: Fracking Pieterzijl ondanks dichtdraaien gaskraan? Vanavond in De Hofbar: Fracking Pieterzijl ondanks dichtdraaien gaskraan?Tot grote vreugde van vele Groningers kondigde voormalig minister van Economische Zaken Eric Wiebes aan dat er een einde zou komen aan de gaswinning in Groningen. Maar nog voor dat dit überhaupt gerealiseerd is, worden er alweer vergunningen afgegeven voor gaswinning uit kleinere gasvelden in deze omgeving. Groningers voelen zich bedonderd. Na de boodschap dat gaswinning in hun gebied zou worden gestopt, krijgen zij te horen dat gaswinning in kleinere velden nog tientallen jaren doorgaat, met alle risico’s van dien. De Groningers zijn dus nog lang niet van de ellende af: aardbevingen en verzakkingen blijven op de loer liggen. Hoe zit het precies met de gaswinning uit kleine velden in Groningen en wat zijn de risico’s hiervan?
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.
Actueel

Uitzending van De Hofbar gemist?

Vanavond in De Hofbar: Fracking Pieterzijl ondanks dichtdraaien gaskraan?
Tot grote vreugde van vele Groningers kondigde voormalig minister van Economische Zaken Eric Wiebes aan dat er een einde zou komen aan de gaswinning in Groningen. Maar nog voor dat dit überhaupt gerealiseerd is, worden er alweer vergunningen afgegeven voor gaswinning uit kleinere gasvelden in deze omgeving.

Groningers voelen zich bedonderd. Na de boodschap dat gaswinning in hun gebied zou worden gestopt, krijgen zij te horen dat gaswinning in kleinere velden nog tientallen jaren doorgaat, met alle risico’s van dien. De Groningers zijn dus nog lang niet van de ellende af: aardbevingen en verzakkingen blijven op de loer liggen.

Hoe zit het precies met de gaswinning uit kleine velden in Groningen en wat zijn de risico’s hiervan? Bekijk deze aflevering van De Hofbar hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van De Hofbar

De Hofbar video's


De Hofbar TV-Nieuws

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier