De Monitor: ziek van de kantoortuin gemist? | Gids.tv

De Monitor: ziek van de kantoortuin gemist?
De Monitor

NPO 2
2020-02-24 22:20:00
Tip, Actueel

Uitzending van De Monitor gemist? Hoofdpijn, vermoeidheid, concentratieverlies en stress. Werken in een grote open ruimte met meerdere collega's is voor veel mensen belastend. Het kan zelfs leiden tot verzuim. Het onderzoeksprogramma De Monitor duikt maandagavond (22.20 uur, NPO 2) in het fenomeen van de kantoortuin en de gevolgen hiervan voor de werknemers.

Burn-out
Volgens sommigen gaat de overlast van het werken in een kantoortuin zelfs zó ver dat het kan leiden tot een burn-out. Bellende collega's, geklets over privéleven, steeds een ander bureau. De arbowetgeving en bestaande normen voor het werken in de kantoortuin zijn vaag en ingewikkeld. Waar kan je heen als je ziek wordt van de kantoortuin?

Stilteplekken
In De Monitor zijn er diverse experts die pleiten voor meer stilteplekken op de werkvloer. Volgens Erwin Speklé, senior ergonoom bij ArboUnie, moet er afhankelijk van het soort werk voor elke vijf of tien werkplekken een stilteplek komen. Ook architect Nanne de Ru zegt in de uitzending van De Monitor dat bedrijven een vast aantal stilteplekken zouden moeten hebben om tot een optimale prestatie te komen van de werknemers. Bekijk deze aflevering van De Monitor hier terug.