De rijdende rechter: schoorsteenprobleem gemist? | Gids.tv

De rijdende rechter: schoorsteenprobleem gemist?
Educatief, Informatief, Overig

NPO 1
2021-10-19 21:55:00

Uitzending van De rijdende rechter gemist?

De rijdende rechter: schoorsteenprobleem Seizoen 2021 - Aflevering 11 van 16 - De lucht klaren - KRO-NCRV Een paar jaar geleden laat de familie Van Woesik hun schoorsteen opnieuw voegen en neemt daarbij ook de kant van de buren de familie Cornelissen mee. Maar dan krijgt Cornelissen opeens last van lekkage op zolder. Er komt een loodgieter aan te pas en er volgt een rekening van ruim 350 euro. Eerlijk delen is het idee van Cornelissen, want de schoorsteen is gezamenlijk. Van Woesik is het daar niet mee eens. Hij wil uit coulance uiteindelijk wel een deel betalen, maar niet omdat hij daartoe verplicht is; het is tenslotte niet zijn lekkage. Cornelissen wil of de helft, of niks. Uit principe.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.
Tip, Actueel

Uitzending van De rijdende rechter gemist? Deze week gaat de Rijdende Rechter langs bij een conflict over een schoorsteen.

Lekkage
Een paar jaar geleden laat de familie Van Woesik hun schoorsteen opnieuw voegen en neemt daarbij ook de kant van de buren de familie Cornelissen mee. Maar dan krijgt Cornelissen opeens last van lekkage op zolder. Er komt een loodgieter aan te pas en er volgt een rekening van ruim 350 euro.

Coulance
Eerlijk delen is het idee van Cornelissen, want de schoorsteen is gezamenlijk. Van Woesik is het daar niet mee eens. Hij wil uit coulance uiteindelijk wel een deel betalen, maar niet omdat hij daartoe verplicht is; het is tenslotte niet zijn lekkage. Cornelissen wil of de helft, of niks. Uit principe.

Kookluchten
Daarnaast heeft hij ook al jaren last van kookluchten in zijn woning, afkomstig van de buren. Tijd voor De rijdende rechter om hier juridische duidelijkheid over te geven.

Bekijk deze aflevering van De rijdende rechter hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van De Rijdende Rechter

De rijdende rechter video's


De rijdende rechter TV-Nieuws